Volkswagen återkallar tre olika bilmodeller på grund av fel på säkerhetsbälten som gör att de riskerar att gå upp under färd.
Volkswagen kommer att återkalla de senaste modellerna av Volkswagen Polo, Seat Arona och Seat Ibiza då det uppdagats att det vänstra säkerhetsbältet i baksätet riskerar att gå upp när bilarna färdas i hög hastighet med tre personer i baksätet, och samtidigt gör en vänstersväng.
Felet, som först uppmärksammades av den finska motortidningen Tekniikan Maailmas, ska handla om en miss i designen som gör att mittenbältets spänne riskerar att tryckas mot vänsterbältets spänne, som då riskerar att gå upp.
Problemet är identifierat och känt. Det finns en teknisk lösning – berörda bilägare kommer att kontaktas och få felet åtgärdat utan kostnad. Då vi alldeles nyligen fått kännedom om problemet kan jag inte säga exakt när återkallelsen sker, säger Markus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen Sverige, till SVT.
Fram tills det att Volkswagen återkallar modellerna avråder nu biljätten den som har någon av ovan nämnda bildmodeller att använda mittenplatsen i baksätet.