Volkswagen återkallar tusentals bilar i Sverige. 5 588 bilar återkallas i Sverige.
Finska tester visade att bilbälten i Seat Arona, Seat Ibiza och Volkswagen Polo kan lösas när bilen vänder. Nu meddelar Volkswagen-koncernen att tusentals bilar återkallas. den nuvarande generationen av Seat Arona, Seat Ibiza och Volkswagen Polo hade ett farligt säkerhetsfel. Bältet kan släppas när bilen vrids.
Med tre bakre passagerare kan säkerhetsbältet sänks av centrumpassagerarens vikt när bilen vänder. Kraven är inte stor och det kan också hända när passageraren rör sig i sätet. I ett pressmeddelande skriver Volkswagen-gruppen nu att de identifierade en teknisk lösning med en ombyggd bälteslåsanordning. De uppmanar också sina kunder att inte använda mittplatsen bakom de drabbade bilarna innan de är utrustade med den nya bälteslåsanordningen.

I Sverige finns 3008 Volkswagenbilar och 2550 Sittvagnar som påverkas. Återkallningskampanjen börjar inom de närmaste veckorna. Brev kommer att skickas till kunderna för att boka hos den auktoriserade Volkswagen och Seatverkstad. Den ombyggda bälteslåsanordningen kommer att vara gratis för berörda bilägare.